Gruppavtal med Com Hem

Brf Smedjan har tecknat ett gruppavtal med Com Hem för tjänsten Bredband 100 från och med 2018-01-01. Gruppavtalet innebär att alla medlemmar får bredband med Com Hem (100 Mbit/s) för 99 kronor i månaden, vilket debiteras ovanpå månadsavgiften. Kostnaden är obligatorisk och kan inte väljas bort. Gruppavtalet är ger föreningens medlemmar en mycket kraftig rabatt på bredbandstjänster, just tack vare att vi som förening går ihop och utnyttjar vår kollektiva kraft. Vill man ha ett snabbare bredband än 100 Mbit/s är det möjligt att uppgradera till ett snabbare sådant med en bra rabatt från Com Hem. För att uppgradera, se kontaktuppgifter till kundservice längst ner.

Com Hem levererar sitt bredband till oss i ett FiberKOAX-nät. Detta innebär att leveransen består av fiber från Com Hem:s huvudcentral på Södermalm till en punkt i närheten av vår fastighet på Dalagatan. Därefter är det koaxialnät upp till lägenheterna, draget i stjärnform vilket innebär en separat kabel in till varje lägenhet. Koaxialnätet har mycket hög kapacitet, idag är den ca 5 Gbit/s till varje lägenhet, men med det nya protokollet Docsis 3.1 kommer kapaciteten att mångdubblas. Det arbetet har påbörjats av Com Hem och kommer att vara genomfört under 2018.

Koaxialtekniken har flera fördelar. Samtliga tjänster, Digital-TV, Bredband och Telefoni, är separerade från varandra genom att de sänds på olika frekevenser. Detta innebär att bredband exempelvis aldrig konkurrerar med HD-TV, oavsett antal samtidiga användare. Com Hem har också marknadens absolut bästa routrar, vilket ingår i månadskostnaden. Med Com Hem kan man även teckna upp sig för olika TV-avtal. Är man digital-tv kund kan man i stället för digital-box använda en tv-modul som sätts direkt i TV:n, det krävs inga extra kablar eller fjärrkontroller. Vill man inte teckna TV-avtal med Com Hem ingår ett basutbud gratis som sänds okodat och kan ses i lägenhetens samtliga tv-mottagare.

Är du ny i föreningen?

För att kunna använda tjänsterna i gruppavtalet behöver du göra en beställning. Surfa in på comhem.se/gruppavtal och följ instruktionerna eller ring Kundservice för gruppavtal på telefon 0775-17 17 20. Har du ett avtal på bredband och/eller digital-tv via en annan leverantör och har tänkt säga upp det är det lämpligt att se över din uppsägningstid.

Kundservice

Ring Com Hem:s kundservice på telefon 0775-17 17 20 om du har några frågor kring gruppavtalet, eller om du vill uppgradera till ett snabbare bredband.. Öppettider vardagar 8.00-21.00 och helger 9.00-18.00.